Llum verd definitiu a la piscina flotant de Dún Laoghaire

Llum verd definitiu a la piscina flotant de Dún Laoghaire La Badeschiff berlinesa al riu Spree / Foto: arena-berlin.de

An Bord Pleanála, ens públic que s'encarrega d'atorgar permisos urbanístics, ha donat el seu vistiplau, que era el darrer que mancava, a la piscina flotant adossada a la banda interior de l'escullera est del port de Dún Laoghaire (sud de Dublin). A banda de la piscina, que tindrà aigua de mar escalfada, també hi haurà instal·lacions complementàries com vestidors, lavabos, terrassa i un bar.

Aquest projecte és una rèplica de la Badeschiff, la piscina situada al riu Spree al seu pas per Berlín, i requerirà una inversió de 3 milions d'euros. La base de la piscina serà una barcassa invertida, hi haurà sorra feta de goma reciclada que li donarà un aspecte de sorra de platja i s'intentarà que l'energia utilitzada sigui principalment de fonts renovables.

L'obertura de la piscina està prevista per a l'any vinent i s'espera que atragui uns 140.000 visitants anuals, que donaran al port de Dún Laoghaire una fesomia d'infraestructura de lleure i de marina, un perfil que es vol potenciar en detriment del de port de passatgers, sobretot després d'haver perdut algunes connexions amb ferri que han traslladat les seves operacions a Dublin.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/mdYK

Torna a dalt