Perdoneu, que al final no us convidem als Jocs de Tokyo

Perdoneu, que al final no us convidem als Jocs de Tokyo La piscina del National Aquatic Centre / Foto: Sport Ireland Campus

El proppassat dissabte, a Swim Ireland -la Federació Irlandesa de Natació- tot era alegria i joia quan es va anunciar que s’havia confirmat la classificació per als Jocs de Tokyo de dos dels seus equips de relleu masculins -el 4x200m lliures i el 4x100m estils-, que havien aconseguit un nou rècord irlandès durant el Campionat d’Europa de Natació celebrat a Budapest (Hongria) entre el 10 i el 23 de maig on, d’altra banda, no van guanyar cap medalla.

De tota manera, ahir, Swim Ireland va emetre un comunicat informant que diumenge la Federació Internacional de Natació (FINA) els havia dit que hi havia hagut un error administratiu a l’hora d’enviar les invitacions i que l’equip de 4x100m estils no estava convidat a la cita olímpica. Òbviament, això no ha agradat gens a Swim Ireland ni als nedadors, que ja es veien en remull a Tokyo, i és per això que ara exploraran totes les opcions possibles amb l’objectiu que l’equip desconvidat obtingui el bitllet cap al Japó.

A cada modalitat olímpica per equips hi participen un total de setze països, dotze dels quals obtenen el passi olímpic durant el Campionat del Món que es disputi l’any anterior als Jocs, en aquest cas el del 2019 celebrat a Gwanju (Corea del Sud), i els quatre restants aconsegueixen plaça en funció de la seva actuació en diverses trobades organitzades per la FINA durant un període que va acabar el 31 de maig.

D’altra banda, la participació -en aquest cas confirmada- de l’equip 4x200m lliures suposarà el retorn d’Irlanda en una competició de relleus, essent la darrera vegada els Jocs de Munic l’any 1972, i serà el primer cop que ho fa un equip masculí. Aquesta habitual absència es podria explicar pel fet que, fins al 2003, quan va obrir el National Aquatic Centre a Blanchardsown (Dublin 15), a la República només hi havia una piscina olímpica, la de Clontarf (Dublin 3).

 

Torna a dalt