La NAMA fa negoci venent al berlinès Checkpoint Charlie

La NAMA fa negoci venent al berlinès Checkpoint Charlie El berlinès Checkpoint Charlie / Foto: Wikipedia

Durant els anys de bonança els bancs prestaven calers a tothom qui entrés a l'oficina i no només era per a comprar una caseta amb jardí sinó per a invertir en projectes immobiliaris arreu del món; així doncs, alguns irlandesos van passar de ser els pobres de tota la vida a comprar tot tipus d'actius per valor de desenes de milions d'euros.

Un dels casos més curiosos va ser els dels germans Michael i Cathal Cannon, originaris del comtat de Mayo que, l'any 2007, mitjançant un préstec de 30 milions d'euros ofert per l'entitat AIB van comprar habitatges i comerços situats a la zona del Checkpoint Charlie, la icònica guingueta situada al pas fronterer entre les dues alemanyes de la berlinesa Friedrichstrasse.

El projecte dels germans Cannon era d'adequar els edificis per a construir-hi uns 100.000 metres quadrats en oficines i botigues però la cosa no va passar d'un museu temporal sobre la Guerra Freda i la resta va ser llogat a establiments de menjar ràpid i tendes de records per a turistes, fet que va provocar les crítiques dels polítics locals.

Tanmateix i com va passar amb molts projectes immobiliaris a Irlanda, el tancament de l'aixeta creditícia va fer que els Cannon no poguessin pagar els deutes a AIB que, de retruc, va passar els actius i passius a la NAMA, el banc públic d'actius tòxics. Ara la NAMA ha arribat a un acord amb una promotora alemanya i es rumoreja que hi podria guanyar uns 58 milions d'euros.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/mdG8

Foto original

Torna a dalt