Els serveis des de Busáras quan es faci fosc, en perill

Els serveis des de Busáras quan es faci fosc, en perill Un autobús a l'exterior de Busáras, Dublin 1 / Foto: Liffey

El National Bus and Rail Union (NBRU), un dels sindicats majoritaris entre els treballadors del transport de passatgers, ha alertat que a partir del 16 de setembre, els conductors dels serveis que surtin de Busáras -la principal estació d’autobusos de Dublin- podrien no agafar passatge quan es faci fosc si no es millora la seguretat a la zona, tot i que l’aplicació d’aquesta mesura es podria implementar abans en cas que hi hagi un altre incident.

En aquest sentit, el secretari general del sindicat, Dermot O’Leary, ha denunciat que durant els darrers mesos diversos conductors han estat víctimes d’agressions, l’última la setmana passada -amb agressió a un conductor per part d’un grup de passatgers arran d’un problema relacionat amb la validesa dels títols de transport- que va ser la que va empènyer l’NBRU a prendre aquestes mesures tan dràstiques.

Així doncs, essent la seguretat dels conductors la prioritat del sindicat, quan es faci fosc, actualment cap a les vuit del vespre, no s’acceptarà passatge a Busáras, demanant a Bús Éireann i al govern que facin alguna cosa. Actualment, al vespre només hi ha dos guardes de seguretat a tota l’estació.

Busáras, que vol dir estació de bus en gaèlic -áras vol dir casa o edifici-, és a tocar de Connolly Station i és l’origen i arribada de 18 rutes, amb un total de 800 operacions diàries. I com passa a les principals estacions d’arreu del món, és un pol d’atracció de gent de tota mena, amb la quota de malfactors que es dediquen a la delinqüència a petita escala en què destaquen els carteristes o els atracadors, alguns dels quals fins i tot pugen als autobusos i intenten robar la recaptació.

Torna a dalt