3a subhasta d’immobles a preu de ganga amb un èxit relatiu

La casa de subhastes anglesa Allsop a través de la seva filial irlandesa Space va dur a terme ahir la tercera (segona d'Allsop) gran sessió de venda a preu de ganga d'habitatges anomenats distressed properties, bàsicament, propietats de persones que van enganxar-se els dits amb l'esclat de la bombolla immobiliària i que han hagut de tornar les claus al banc en no poder fer front al pagament de la hipoteca. Donada la gravetat del problema ja han sorgit organitzacions, com la Defend our Homes League, que fan sentir la seva veu en aquest tipus d'esdeveniments.

Com en l'anterior subhasta dublinesa l'acte va celebrar-se al cèntric Shelbourne Hotel de Saint Stephen’s Green (Dublin 2), aquesta vegada amb l'assistència d’unes 1.100 persones a la sala i també compradors a l'estranger a través del telèfon des de llocs tan llunyans com Luxemburg, Ginebra, Singapur o Austràlia. Segons els organitzadors hi havia menys gent però més seriosa, és a dir, que hi havia menys curiosos sense cap intenció de comprar.

Del total de 67 propietats se’n van vendre 56 amb una recaptació global de 10.7 milions d’euros. El lot pel què es va pagar un preu més alt va ser un complex de 14 apartaments i 4 locals comercials situats a Prussia Street (Dublin 7) que van sortir per 1.15 milions, molt per sobre del preu inicial de 850.000 euros i que generen uns ingressos anuals en concepte de lloguer de 110.000 euros. A l'altra banda de la balança hi va haver una casa abandonada al comtat de Wexford per la que es van pagar 30.000 euros.

Font: RTÉ

Torna a dalt