La relaxació de les normes dispara el domini .ie

La relaxació de les normes dispara el domini .ie Publicitat amb les noves normes de registre / Foto: IEDR

La relaxació de les normes per tal de poder comprar un domini .ie ha fet que la seva demanda hagi augmentat notablement i per exemple, dimecres passat, el primer dia amb les noves normes, se'n van registrar gairebé 700, cinc vegades més que un dia normal, i durant aquest mes de març hi ha hagut un augment del 62% respecte a l'any passat.

Fins ara qui volgués un domini .ie, tant persones com empreses, havia de demostrar dues coses: tenir la residència a Irlanda i justificar la raó per la qual volia el domini; ara ja no s'ha de justificar res, només demostrar una connexió amb Irlanda i aportar una prova d'identitat. De tota manera, no hi haurà barra lliure i es rebutjaran els dominis que puguin generar confusió o quan hi hagi una apropiació indeguda d'un nom o marca.

Segons Michele Neylon, directora general de l'empresa de registres Blacknight (autoritzada a comercialitzar el .cat), moltes petites i mitjanes empreses no donen gaire importància a si el domini és .ie o .com i com per a obtenir el .ie es trigava molt més, la majoria optaven pel .com, una cosa que ara hauria de canviar.

De tota manera, que hi hagi menys dominis .ie que .com, amb una relació de 250.000 a 133 milions, fa que el .ie ofereixi moltes més possibilitats a l'hora de triar un nom i que estigui disponible. En aquest sentit, Neylon recorda que encara hi ha moltes paraules o noms fàcils de recordar sense domini .ie.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt