Per Nadal no canvia el bon hàbit de reciclatge

Per Nadal no canvia el bon hàbit de reciclatge Rètol indicant un punt de reciclatge / Foto: Liffey

El dia de Nadal les famílies i amics van intercanviar regals, alguns embolicats amb paper però d'altres que anaven en caixes de cartó o altres tipus d’embalatge, i un cop s'han acabat els grans dinars toca reciclar, una pràctica molt estesa segons un estudi de l'empresa Repak, que revela que els irlandesos són els que tenen uns dels millors hàbits de reciclatge de tot Europa, tant en l'àmbit domèstic com en comerços.

De fet, un 55% dels 1.000 enquestats van assegurar que la política de reciclatge d'un establiment comercial era un factor a tenir en compte a l'hora de comprar i només un 8% va dir que això tant se li'n donava. També es compraria més per internet si el comerciant informés de la seva política en aquest camp. De tota manera i malgrat l'estès hàbit del reciclatge, un 91% prefereix regals sense gaire embalatge.

L'estudi de Repak també analitzava el patró de compra i entre altres coses diu que un 31% es gastaria uns 1.000 euros en regals i un 31% menys de 500 euros. Els grans centres comercials són els preferits dels consumidors, amb un 42%, i només un 17,2% va respondre que havia anat al centre de la ciutat; allò del comerç local sembla que no triomfa gaire i només un 15% va comprar al seu barri.

Amb tot, s'espera que durant aquesta campanya de Nadal es generin unes 83.000 tones de paper i cartó per a reciclar i des que Repak va entrar al mercat irlandès l'any 1997, ja ha reciclat uns 10 milions de tones que, altrament, haurien acabat en un abocador. L'empresa treballa amb uns 2.300 establiments comercials incloent botigues, hotels, restaurants i supermercats.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt