El solstici d’hivern a Newgrange en streaming

El solstici d’hivern a Newgrange en streaming El monument de Newgrange al comtat de Meath / Foto: Wikipedia

Cada any el dia 20 de desembre i el del solstici d'hivern, el 21 de desembre, són els únics en què un raig de llum solar travessa el llarg passadís del monument neolític circular de Newgrange (Comtat de Meath) que duu a una cambra interior, que queda il·luminada. El fascinant fenomen genera un gran interès arreu del món i com que només hi ha espai per a 24 persones s'ha de fer un sorteig.

Enguany s'han rebut unes 33.000 sol·licituds, algunes de països com Àustria, Itàlia, Suïssa i els Estats Units, però evidentment, totes, a excepció dels 24 guanyadors, no ho podran veure des de dins de la cambra. I això sí surt el sol, puix que el cel ennuvolat típic d'aquesta època fa que molts anys, la majoria, els que són dins es quedin amb un pam de nas.

De tota manera i a fi de permetre de viure aquesta experiència a tothom qui ho vulgui, Fáilte Ireland, entitat que promociona turísticament Irlanda, i l'Oficina d'Obres Públiques (OPW), que s'encarrega de gestionar el patrimoni estatal, retransmetran l'esdeveniment a tot el món mitjançant el seu canal a Youtube. També es podrà mirar via la web de l'Ireland's Ancient East, que promociona l'est de l'illa, on es posarà el context i la història de la Vall del Boyne.

La cita serà el 20 i el 21 de desembre a les 8h30 (9h30 a Catalunya) i qui se subscrigui al canal de Youtube de l'Ireland's Ancient East rebrà alertes sobre el moment en què la llum, si el temps així ho permet, entra a la cambra.

Font: Irish Examiner

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt