Gerald Fleming deixa Met Éireann després de 37 anys

Gerald Fleming deixa Met Éireann després de 37 anys Gerald Fleming presentant la previsió / Foto: youtube

La feina de meteoròleg a Irlanda no és gens fàcil i és que a banda de l'habitual temps canviant i imprevisible, podent tenir les quatre estacions de l'any en un sol dia, el tema és un clàssic de qualsevol conversa. En aquest sentit, els irlandesos tenen una gran obsessió pel temps i mai no estan contents: quan fa mal temps perquè fa mal temps i quan fa bon temps perquè saben que probablement no durarà gaire.

Amb tots aquests ingredients la vida laboral de Gerald Fleming no apuntava a ser gaire gratificant però el meteoròleg va guanyar-se l'afecte de l'audiència al llarg de les dues dècades i mitja durant les quals va presentar l'informatiu meteorològic a la televisió pública RTÉ, una feina, la de presentador, que va començar l'any 1984 i que va deixar ara fa 9 anys, tot i que va continuar treballant com a Cap de Predicció a Met Éireann.

El que va convertir Fleming en una icona no va ser el seu encert a l'hora de fer la previsió del temps, una empresa gairebé impossible, sinó el seu estil didàctic, explicant de manera molt planera per què faria aquells temps. Però la cirereta del pastís a l'hora de guanyar-se l'audiència van ser els seus jerseis i sobretot la picada d'ullet al final de l'emissió (vídeo a sota).

Fleming deixarà Met Éireann a final d'any però continuarà treballant en el camp de la meteorologia des d'un vessant més científic i divulgatiu, participant en organitzacions internacionals i ajudant a serveis meteorològics de països en vies de desenvolupament. I ahir, a The Sean O'Rourke Show, el programa matinal d'RTÉ, els seus companys, amics i fans li van fer un vídeo de comiat-homenatge en què fins i tot va aparèixer el Taoiseach Leo Varadkar.

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt