Un comptador de la llum intel·ligent per a tothom

Un comptador de la llum intel·ligent per a tothom Un endoll / Foto: Liffey

La Comission for Energy Regulation (CER), el regulador energètic, ha anunciat que a partir de l'any 2019 començarà a instal·lar comptadors d'electricitat intel·ligents a totes les llars i negocis de la República, uns 2,3 milions en total. S'espera que a final del 2024 tothom tindrà el comptador i el cost de la iniciativa, pressupostat en 1.200 milions d'euros, es pagarà mitjançant una contribució de 5,50 euros anuals durant un període de 20 anys.

De tota manera, el CER ha assegurat que aquests comptadors suposaran un estalvi per a la clientela d'entre 15 i 20 euros anuals respecte al que paguen ara puix que permetran de veure als usuaris com es pot reduir el consum, per exemple apagant alguna cosa que no s'utilitza. Un altre dels avantatges serà que es podrà canviar de proveïdor molt més fàcilment que no pas ara i també es podran oferir tarifes més personalitzades.

En alguns països europeus com el Regne Unit, Suècia, Noruega i Itàlia ja han començat a instal·lar-los i a Irlanda es va dur a terme una prova pilot entre els anys 2009 i 2010 que va revelar un estalvi del 3%.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2hkod6s

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt