La temporada de tempestes ja té la llista de noms

La temporada de tempestes ja té la llista de noms La seu de Met Éireann a Glasnevin Hill, Dublin 9 / Foto: Liffey

Des de fa uns anys, una mica abans de l'inici de la temporada de tempestes, que sol anar de novembre a març, Met Éireann i la britànica Met Office publiquen conjuntament un llistat de noms de futures tempestes, un sistema que utilitza el Centre d'Huracans de Miami i que té l'objectiu de conscienciar la població, tant en prevenció com en protecció. A més, també és una manera de facilitar la memòria i és que és més fàcil de recordar una tempesta pel nom que no pas pel mes i l'any en què va passar.

La tria de noms es fa per votació popular tot i que hi ha diverses normes, com no posar-li un nom que pugui identificar-se amb una persona concreta, com podria ser el Taoiseach, Leo, o la reina d'Anglaterra, Elisabet. Tenint en compte que la llista és conjunta entre Irlanda i el Regne Unit, els noms en gaèlic solen ser els més fàcils de pronunciar per als britànics que no els coneixen.

Enguany la llista es compon de 21 noms, un per lletra de l'abecedari a excepció de la Q, la U, la X, la Y i la Z, que s'ometen per conveni internacional. De tota manera, la majoria de noms no tindran la tempesta corresponent perquè, afortunadament, no n'hi ha tantes; en aquest sentit, la temporada passada només n'hi va haver cinc, sis menys que la 2015-2016.

Per a la 2017-2018 els noms triats són: Aileen, Brian, Caroline, Dylan, Eleanor, Fionn, Georgina, Hector, Iona, James, Karen, Larry, Maeve, Niall, Octavia, Paul, Rebecca, Simon, Tali, Victor i Winifred.

URL curta: bit.ly/2xPNEAy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt