El test de droga no es podrà fer a menys de 4 graus

El test de droga no es podrà fer a menys de 4 graus Control policial a Ringsend Road, Dublin 4 / Foto: Liffey

Des del passat mes d'abril la Garda du a terme tests de drogues als controls que munta arreu de la xarxa viària i fins ara, amb temperatures primaverals i estiuenques, tot ha anat sobre rodes, si més no des del punt de vista tecnològic. Tanmateix, quan en els mesos vinents comenci a fer fred podria ser que la cosa canviés i és que el kit amb el dispositiu per a fer el control deixa de ser acurat si la temperatura baixa per sota dels quatre graus centígrads.

El contracte per a proveir els dispositius el va guanyar l'empresa britànica Dräger UK, per un valor inicial d'1,8 milions d'euros, i en la seva oferta, que va superar les altres quatre que s'hi havien presentat, l'empresa d'equipaments mèdics va detallar que el seu dispositiu, anomenat Dräger 5000 i que analitza la saliva dels “pacients”, només funcionava a una temperatura no inferior als quatre graus.

Malgrat el handicap amb el mercuri, aquesta oferta va ser la que, seguint el barem de puntuació establert, va obtenir més punts. Es calcula que se'n necessitaran uns 50.000 cada any i en cas que la temperatura baixi per sota dels 4 graus, els gardaí, si ho creuen convenient, podran dur el conductor a una comissaria i fer el test allà, on hi haurà una mica més de caliu.

D'altra banda, per a l'any vinent també se cerca un dispositiu per a controls d'alcoholèmia amb tecnologia per a enviar el resultat i la localització de manera automàtica a un arxiu central; així s'evitarien els errors del passat, quan entre el juny del 2009 i final del 2016 es van comptabilitzar 1,5 milions de controls més dels que realment s'havien fet, tot fruit de la mala gestió i la descoordinació.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2eUqGR7

Torna a dalt