Cigarretes a dojo a l’escàner de raigs X d’Hisenda

Cigarretes a dojo a l’escàner de raigs X d’Hisenda L'escàner mòbil d'Hisenda al port de Dublin / Foto: Revenue via Twitter

Fa un mes la divisió de duanes d'Hisenda va estrenar un escàner de raigs X al port de Dublin per tal d'analitzar la càrrega dels camions i des de llavors, per desgràcia dels qui es dediquen al contraban de tabac, han sortit cigarretes a tort i a dret. La darrera troballa va ser dimecres al vespre quan es van descobrir 6,5 milions de cigarretes que, en cas d'haver arribat al mercat (negre), haurien tingut un valor estimat de 3,5 milions d'euros i haurien suposat unes pèrdues a Hisenda de 2,8 milions.

Amb aquest decomís el nombre de cigarretes descobertes durant les dues darreres setmanes ja s'enfila fins als 15 milions d'unitats. Abans de l'entrada en funcionament de l'escàner els duaners utilitzaven delacions i també gossos; nogensmenys, malgrat que els animals també feien troballes importants, si la mercaderia estava molt ben embolicada i amagada, era força difícil que els gossos la detectessin.

Per contra, segons un responsable duaner, el flamant nou escàner ho veu tot i frustra la majoria dels sofisticats intents dels contrabandistes de passar mercaderia il·legalment, encara que la col·loquin en llocs com pneumàtics, enmig d'una altra mercaderia legal, en dipòsits de benzina o dins del motor. La “joguina” va costar 1,7 milions d'euros tot i que l'OLAF (l'Agència Europea Antifrau) hi va posar 750.000 euros.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2tSWvjz

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt