L’abella reina del Trinity College ja té nom: Medb

L’abella reina del Trinity College ja té nom: Medb Façana del Trinity a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

Darrerament, dins del marc de Pla de Pol·linització d'Irlanda, cada vegada són més les entitats i empreses que col·loquen ruscs d'abelles als terrats dels edificis i tota una institució com el Trinity College no en podia ser cap excepció; en aquest sentit, el departament de Botànica de la universitat va col·locar el primer rusc a l'abril i des de llavors el nombre d'abelles ha passat de 200 a 30.000, tot i que la professora de botànica i experta en abelles, Jane Stout, assegura que a final d'estiu n'hi haurà unes 80.000.

Independentment del nombre d'abelles que hi hagi, sempre hi ha d'haver una reina que faci treballar la resta i com que al Trinity tenen molta cura dels detalls van organitzar un concurs per tal de batejar-la. Les propostes van ser molt nombroses i van arribar de més de vint països d'arreu del món. Molts dels noms jugaven amb la paraula “bee” (abella) i entre els més enginyosos n'hi va haver de l'estil de Beeyoncé, Queen Beelizabeth (la reina Elisabet I va fundar el Trinity), Trinibee o Beeram Stoker (fent referència al dublinès Bram Stoker, autor de Dràcula”).

Tanmateix, el jurat, format per estudiants, treballadors del Trinity i apicultors, finalment va triar el nom Medb, que ja va ser reina abans, a la mitologia irlandesa, més concretament una sobirana que va enviar el seu exèrcit a conquerir el món. Segons la professora Stout, aquest nom té el mateix origen que la paraula anglesa “mead”, que és una beguda feta de mel.

Com que Medb va ser proposat per diverses persones, el guanyador va haver de triar-se mitjançant un sorteig. La sort va recaure en el dublinès Cormac McCullan que, com a premi, rebrà una gerra amb la primera mel que s'extregui dels ruscs del Trinity. Per motius de seguretat no s'ha fet pública la localització dels ruscs però Stout ha assegurat que són lluny dels estudiants i dels visitants.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2tOw5iS

Torna a dalt