Tensió al tren pels errors al sistema de reserves

Tensió al tren pels errors al sistema de reserves Seient reservat / Foto: Liffey

Ja fa més de dos anys que Iarnród Éireann, l'empresa estatal de ferrocarril, va canviar la manera d'enviar les dades a una petita pantalla que hi ha a sobre de cada finestra amb el nom de l'usuari que ha fet una reserva, passant d'un sistema wifi que detectava la identitat del tren i actualitzava els noms a un altre basat en una targeta SIM 3G.

En principi, el nou sistema havia de solucionar el problema de l'antic, que depenia de la bona qualitat de recepció de senyal a cada estació, per la qual cosa, en cas de no haver-hi bona wifi, els noms no s'actualitzaven. Tanmateix, sembla que el problema continua i això genera moments de tensió quan un usuari que ha fet la reserva no veu el seu nom a la pantalleta, obligant-lo a donar explicacions en cas que hi hagi una persona ocupant el seu seient.

De vegades tant la persona que ha fet la reserva com la que li ha ocupat el seient s'entenen amigablement, ja sigui aixecant-se i anant a seure a un seient lliure o amb l'usuari amb reserva anant a un altre seient, però també hi ha casos d'ocupants grollers i maleducats que no es mouen del seient, una actitud que genera certa tensió.

Per la seva banda, Iarnród Éireann ha anunciat que incrementarà la presència de personal als combois per tal d'ajudar en situacions en què no hi hagi cap nom a la pantalla malgrat que algú hagi fet una reserva, puix que disposaran d'una llista de reserves que els servirà per a assegurar-se que no hi ha seients ocupats erròniament. En cas d'haver d'anar dret tot i haver fet una reserva la companyia torna els diners.

Per a Mark Glesson, de l'Associació d'Usuaris, l'evolució del sistema és molt irregular, de vegades sembla que millora, però després torna a empitjorar. També denuncia que en algunes ocasions la companyia suprimeix vagons, per la qual cosa hi ha passatgers que es troben que el seu seient no existeix. Gleeson afegeix que no s'hauria de deixar pujar ningú al tren fins que apareguin els noms, però fins que no es resolgui el problema recomana de pujar al tren com més aviat millor.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt