Sensors als rius per avançar-se a les inundacions

Sensors als rius per avançar-se a les inundacions El riu Tolka al seu pas per Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey

D'ara en endavant Dublin podrà preparar-se millor i avançar-se a les inundacions gràcies a la instal·lació de sensors en els diversos cursos d'aigua que travessen el comtat. Aquests sensors funcionaran amb tecnologia sense fil i utilitzaran una xarxa desenvolupada pel CONNECT Centre, un centre de recerca pertanyent al Trinity College.

Els sensors, que funcionaran com els dispositius que engeguen la calefacció d'una casa o reguen el jardí mitjançant una ordre rebuda remotament, el que es coneix com a Internet de les Coses (Internet of Things), enviaran dades de pluja, condicions atmosfèriques i nivell dels rius a un equip d'operacions de l'ajuntament, que en farà una anàlisi i decidirà quines són les accions a prendre.

La iniciativa forma part del projecte Ciutat Intel·ligent (Smart City), que agrupa les quatre administracions locals del comtat de Dublin, CONNECT i la multinacional de les noves tecnologies Intel, i segons Jamie Cudden, director del programa, demostra que projectes de baix cost com aquest poden ser molt beneficiosos per a les comunitats que viuen a prop de cursos d'aigua.

De moment ja s'han començat a instal·lar a diversos llocs de la ciutat com la Biblioteca de Ballymun, al dipòsit d'aigua de Cabra, al dipòsit de Clontarf i al campus de la UCD a Belfield.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2rCwEy4

Torna a dalt