El cotxe elèctric continua sense acabar d'engegar

El cotxe elèctric continua sense acabar d'engegar Cotxe elèctric recarregant-se / Foto: Liffey

En aquest moment a la República només hi ha matriculats 1.825 vehicles elèctrics, una xifra que suposa un 0,1% de tot el parc mòbil, i malgrat les ajudes, els incentius i la inversió en infraestructures, sembla que els irlandesos encara no acaben d'estar convençuts amb aquest tipus de cotxe, essent una de les principals preocupacions el risc de quedar-se sense bateria abans d'arribar a un punt de recàrrega.

Si fa uns dies era la companyia elèctrica estatal ESB la que anunciava que instal·laria de franc un carregador a casa de tot aquell que es comprés un cotxe elèctric, quan inicialment havia anunciat que només ho faria als 2.000 primers sol·licitants, ara és el govern el que ha anunciat una nova bateria de mesures amb l'objectiu d'engegar definitivament el sector, que actualment és molt lluny de les expectatives inicials i dels països amb més cotxes verds com Noruega.

Com que els incentius econòmics continuen vigents però no han estat suficients, l'estratègia per a fomentar aquests cotxes serà de fer-los visibles. Així doncs, s'instal·laran uns 100 vehicles, repartits entre Dublin i Cork, que podran llogar-se a l'estil del bicing i s'organitzaran mostres per pobles i ciutats, on es podran provar.

Una altra mesura del govern aplicarà la màxima de “si vols canviar alguna cosa, comença per casa teva” i s'encoratjarà les empreses públiques, tot i que també les privades, a convertir la seva flota, o una part, a vehicles elèctrics.

Font: Irish Independent  

URL curta: bit.ly/2sfs0SQ

Torna a dalt