Inundacions a Cork, menys mirar el Lee i més el mar

Inundacions a Cork, menys mirar el Lee i més el mar El riu Lee al seu pas per Cork / Foto: Liffey

El fet que el centre de la ciutat de Cork, sobretot la part coneguda com l'illa central, estigui situat en una zona d'antics aiguamolls fa que les inundacions hi siguin habituals, tot i que durant els darrers anys la ciutat s'ha inundat amb més freqüència en comparació d'èpoques anteriors. Les inundacions més fortes es produeixen a causa de la combinació de marea alta, vent fort i pluja intensa.

Això ha fet que el govern es veiés obligat a endegar un ambiciós pla per acabar amb el problema i l'Oficina de Treballs Públics (OPW) va arribar a la conclusió que, basant-se en eficàcia i cost, el millor era gastar-se 140 milions d'euros aixecant murs de contenció al llarg dels molls del riu Lee. Aquest projecte compta amb el suport de la Cambra de Comerç i de l'Associació de Comerciants, tots farts de veure els seus negocis inundats i en molts casos, sense que cap asseguradora els ofereixi una pòlissa.

Tanmateix, el pla continua sense convèncer molts veïns de la ciutat, que temen que el centre perdi la seva fesomia històrica, fins al punt que el col·lectiu Save Cork City hagi presentat el seu propi estudi, anomenat “Potential Cork” i de 56 pàgines, en què es proposa la construcció d'una barrera de 910 metres de llargària que aturi la marea a l'altura de Little Island.

L'obra tindria un cost aproximat de 135 milions d'euros, inclòs el manteniment de 50 anys, i es basa en el fet que la causa principal de les inundacions a la ciutat és la marea, no pas el riu. A banda de la barrera també proposen de fer treballs d'adequació als molls però sense aixecar murs així com implementar un pla de gestió integral a tota la conca del Lee.

Font: Irish Examiner 

URL curta: bit.ly/2r6X9LP

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt