La platja torna a la badia de Dooagh 33 anys després

La platja torna a la badia de Dooagh 33 anys després La nova platja a Dooagh Bay / Foto: Achill Island Tourism via FB

Des que una seqüència de tempestes va afectar la costa de l'illa d'Achill (Comtat de Mayo) l'any 1984 la zona de Dooagh Bay no havia tingut platja de sorra fina, tot eren roques. Tanmateix, ara, també a causa d'una combinació de tempestes i de corrents marins, la badia ha vist com el mar hi dipositava tones i més tones de sorra, creant una platja de 300 metres de llargada d'un atractiu i càlid color daurat.

Així doncs, ara s'espera que el turisme que havia visitat la regió quan hi havia platja torni a Dooagh Bay i segons Alan Gielty, propietari d'un bar restaurant de la zona, des de fa unes setmanes ha començat a notar un augment de la clientela, tant de fora com de persones de la rodalia, que volen reviure l'experiència de fa 33 anys. Durant el període de roques la majoria de gent s'ha decantat per Keem Bay, a uns quilòmetres de Dooagh.

La sorra ha aparegut i desaparegut diverses vegades al llarg de la història; segons les dades disponibles, la platja va desaparèixer als anys noranta del segle dinou i no va tornar fins als anys trenta del segle vint; llavors va durar fins al 1984 i malgrat que en algunes ocasions s'hi acumulava una mica de sorra, mai no es va consolidar. Veient la gran quantitat de sorra que hi ha ara Gielty creu que hi haurà platja per molts anys.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2q08T0S

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt