El futur de les oficines postals podria ser mèdic

El futur de les oficines postals podria ser mèdic Cartell indicant una oficina postal / Foto: Liffey

Ja fa temps que una part important de la xarxa de post offices és a la corda fluixa per la reducció de l'activitat, en alguns casos víctimes de les noves tecnologies, que han fet que enviar una carta ordinària sembli una rèmora del passat, i en d'altres a causa de la despoblació, que afecta àmplies zones de la Irlanda rural. En total hi ha 1.147 oficines repartides arreu de la República, de les quals, segons el darrer informe d'An Post, 265 podrien haver de tancar properament.

Així doncs, tant els postmasters, persones jurídiques privades que gestionen les oficines de correus per encàrrec d'An Post, com la mateixa empresa pública de serveis postals han començat a estudiar les diverses opcions existents per tal de revifar l'activitat. De moment hi ha hagut acords amb entitats bancàries per operar com una sucursal oferint serveis bàsics i també es poden pagar tot tipus de rebuts com el de la llum, el gas i el telèfon.

Tanmateix, l'oficina postal de Ballymore Eustace (Comtat de Kildare) ha anat una mica més enllà i ha instal·lat un ordinador mitjançant el qual la clientela podrà parlar amb un metge. Sean Fogarty, el postmaster, ha signat un contracte amb VideoDoc, una empresa de consultes mèdiques bàsiques per internet amb vídeo enllaç; segons dades del Servei de Salut Britànic, entre el 60 i el 70% de les consultes poden resoldre's per telèfon. Si la prova pilot funciona, la idea podria estendre's cap a altres oficines.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2p2x3ER

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt