El 4G de Vodafone és el millor de tots els operadors

El 4G de Vodafone és el millor de tots els operadors Botiga de Vodafone a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

En una època en què l'adotzenament amb els telèfons mòbils és generalitzat i tothom té els ulls posats a la pantalleta una de les informacions que més interessa als usuaris és quin operador de telefonia mòbil té una velocitat més alta en dades. La resposta l'ha donada un estudi realitzat per la Comreg, l'ens públic que regula el sector de les telecomunicacions, que al desembre va fer uns tests a Dublin, Cork, Limerick, Galway i Waterford així com als 5.500 km de carreteres nacionals.

Els resultats han revelat que, com molts ja sabien, Vodafone té la millor connexió 4G, amb una velocitat mitjana de 22 Mbps, seguida de Meteor, amb entre 15Mbps i 18Mbps, i tercera Three amb entre 8Mbps i 19Mbps; de tota manera, en el cas de Three una portaveu de la companyia ha assegurat que els tests han subestimat la velocitat real de la seva xarxa, o xarxes, perquè aquesta operadora en té dues després que comprés o2, una marca que ja ha desaparegut com a tal del mercat.

Vodafone, Meteor i Three són els únics operadors que tenen xarxa pròpia i la capacitat que els sobra la venen als operadors “virtuals”, és a dir, companyies que utilitzen la xarxa d'altri. PostMobile, propietat d'An Post, utilitza la xarxa de Vodafone, per la qual cosa també es podria considerar que té la millor connexió; Tesco Mobile, Virgin Mobile i iD utilitzen la xarxa de Three i Eir Mobile utilitza la de Meteor.

D'altra banda el govern intenta incentivar l'arribada d'una connexió decent a les zones rurals i ja prepara mesures que haurien de facilitar aquest objectiu; entre d'altres hi ha l'exempció de pagar impostos a les administracions locals per tenir repetidors i l'any 2019 o 2020, l'empresa que vulgui obtenir una llicència 5G haurà d'oferir cobertura a tot el territori, a diferència del que ha passat fins ara amb les llicències per a 3G i 4G, en què només s'exigeix cobrir entre el 70% i el 90% de la població, un percentatge al que s'hi arriba servint les grans ciutats.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2o7DpFc

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt