El vent genera energia per a 1,8 milions de llars

El vent genera energia per a 1,8 milions de llars Efectes del vent a Dublin / Foto: Liffey

Cada país intenta aprofitar de la millor manera els recursos que la natura li dóna i a Irlanda, amb el vent, sobretot a la façana atlàntica, l'energia eòlica és una molt bona opció. Així doncs, durant els darrers anys els parcs eòlics han aparegut com bolets i això fa que cada vegada s'hagi de dependre menys de les fonts d'energia fòssil, que solen ser les més contaminants.

Els dies que fa molt de vent gairebé totes les llars irlandeses podrien abastir-se amb energia eòlica i segons EirGrid, l'ens públic que gestiona la xarxa elèctrica, ahir al matí els molins de vent de l'illa generaven 2.815 megawatts, fet que va permetre que un 60% de les necessitats elèctriques es poguessin satisfer amb aquest tipus d'energia. En nombre d'habitatges es calcula que se'n podrien haver abastit uns 1,8 milions.

De tota manera, aquesta xifra, que supera el rècord anterior que va tenir lloc el 28 de gener passat, amb 2.683 megawatts, no és gens fàcil de gestionar, sobretot tractant-se d'una xarxa petita i situada en una illa com és el cas d'Irlanda. En aquest sentit, Robin McCormick, director d'operacions a Eirgrid, assegura que això suposa tot un repte però que de moment se n'han sortit prou bé. Com que l'electricitat no es pot emmagatzemar el que no es va utilitzar a Irlanda va transportar-se cap al Regne Unit via connexió submarina.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2imFCtt

Torna a dalt