Els ocells del zoo de Dublin cap a dins per la grip aviar

Els ocells del zoo de Dublin cap a dins per la grip aviar Una gavina en un contenidor al centre de Dublin / Foto: Liffey

El departament d'Agricultura va confirmar dilluns que el passat 28 de desembre es va trobar un ànec salvatge al comtat de Wexford que tenia el virus H5N8, una de les variants de la grip aviar, que és molt contagiós entre les aus però que no suposa gaire risc per als humans. Aquest ànec ha estat la primera au amb el virus detectada a Irlanda però al Regne Unit i a l'Europa continental ja hi ha hagut múltiples casos.

Així doncs, les autoritats irlandeses ja van activar els protocols de seguretat fa unes setmanes, sobretot tenint en compte que abans de la campanya de Nadal l'estoc d'aus de corral era al moment àlgid, per la qual cosa es va demanar als avicultors de mantenir l'aviram a l'interior d'un recinte a fi d'evitar contagis amb ocells salvatges.

Amb tots els pollastres i galls dindi havent desaparegut durant les festes de Nadal ara ha estat el torn de l'ampli ventall d'ocells exhòtics residents al Zoo de Dublin, inclosos els pingüins, que són una de les atraccions principals del recinte i que en aquesta època de l'any es trobaven molt bé a l'exterior. També els estruços i flamencs, entre d'altres, que han estat convidats a passar a una zona tancada del zoo on romandran fins que passi l'alerta.

Davant les crítiques d'alguns visitants decebuts per no haver pogut veure aquests animals el zoo ho ha justificat afirmant que aquesta és mesura de prevenció i que es pren molt seriosament les directives del departament d'Agricultura.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2if2esl

Torna a dalt