Vuit-centes papereres de Dublin seran intel·ligents

Vuit-centes papereres de Dublin seran intel·ligents Paperera Big Belly a Dún Laoghaire / Foto: smartdublin.ie

Amb l'objectiu d'esdevenir una “smart city” (ciutat intel·ligent) de primer ordre l'ajuntament de Dublin té previst d'instal·lar vuit-centes papereres intel·ligents que haurien de reduir un 20% el nombre total de papereres existents actualment hi ha a la zona sota la seva jurisdicció que, segons els documents inclosos al concurs públic d'adjudicació del contracte, són unes 3.500, un terç de les quals al centre de la ciutat. 

La intel·ligència de la paperera es basa en diversos elements tecnològics com una connexió sense fil que informa el servei de neteja municipal quan és plena i un sistema de compactació que fa que la capacitat sigui molt més gran que no pas la d'una paperera tradicional; tota l'energia necessària es generarà mitjançant un panell solar. De moment s'ha de decidir si la iniciativa es duu a terme mitjançant un lloguer, que seria a 5, 7 o 10 anys, o es compren les papereres directament. A l'hora de decidir-ne la ubicació es tindrà en compte la xarxa actual.

D'altra banda, a la zona administrada pel Dún Laoghaire Rathdown County Council (terç sud del comtat de Dublin) ja hi ha instal·lades unes 400 papereres americanes semblants anomenades Big Belly (panxa gran) i que poden emmagatzemar una quantitat de deixalles vuit vegades superior a una paperera normal. Al principi hi havia gent que hi llençava la brossa de casa, per no haver de pagar el servei de recollida, però hi van posar unes barres de ferro a fi d'evitar-ho.

La inversió va ser de 2,3 milions d'euros i ha resultat molt rendible perquè ha reduït els costos un 75%, a banda que el 60% de la plantilla d'escombriaires ha estat destinada a d'altres indrets del municipi. Aquestes xifres li han valgut a Dún Laoghaire de ser nomenat el municipi més eficient en gestió de residus d'entre 500 candidats.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2i8S01l  

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt