Llista amb el nom de les tempestes 2016/2017

Llista amb el nom de les tempestes 2016/2017 La seu de Met Éireann a Glasnevin Hill, Dublin 9 / Foto: Liffey

Met Éireann i la Met Office britànica han publicat la seva llista conjunta de tempestes per a la temporada 2016/2017 seguint el mateix procediment que el Centre d'Huracans de Miami, és a dir, que s'agafa cada lletra de l'abecedari, a excepció de la Q, la U, la X, la Y i la Z, i se li assigna un nom començant per aquella lletra. La primera tempesta de la temporada té un nom que comença per A, la segona per B i així successivament. Els noms s'intercalen entre masculins i femenins, tot i que hi ha qui diu que amb una tempesta femenina la gent té la sensació que no serà tan violenta.

A la llista d'Irlanda i el Regne Unit els noms són escollits per votació popular d'entre tots els que s'hi proposen, més de 10.000 en aquesta ocasió; de tota manera hi ha un filtre a fi d'evitar noms amb connotació negativa o que es puguin identificar clarament amb una persona concreta com Elisabet, Enda o Michael. Per a la temporada 2016/2017 els finalistes són: Angus, Barbara, Conor, Doris, Ewan, Fleur, Gabriel, Holly, Ivor, Jacqui, Kamil, Louise, Malcolm, Natalie, Oisín, Penelope, Robert, Susan, Thomas, Valerie i Wilbert.

Fins fa tres anys les tempestes no tenien cap nom concret i això generava molta confusió perquè una mateixa tempesta s'anomenava de diverses maneres segons el lloc, o fins i tot no tenia cap nom. Sembla que batejant les tempestes la gent és més conscient del perill i pren més precaucions, a banda que és més fàcil de recordar una tempesta per un nom que no pas pel mes de l'any en què va passar.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2cmR2Ms

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt