25 anys de la primera connexió a Internet d’Irlanda

25 anys de la primera connexió a Internet d’Irlanda La seu de Google a Barrow Street, Dublin 4 / Foto: Liffey

Molta gent es preguntarà com funcionava el món sense internet i sembla que n'hi hagi hagut tota la vida però no, l'invent és força recent i el passat divendres 17 de juny va fer 25 anys que Irlanda es va connectar a Internet per primera vegada, tot i que el seu ús no va començar a popularitzar-se fins ben entrada la segona meitat de la dècada dels noranta.

La primera connexió es va fer amb una empresa anomenada IEunet, situada al campus per a start-ups del Trinity College, tota una paradoxa tenint en compte que el Trinity és una de les institucions més antigues d'Irlanda que encara existeixen actualment, va fundar-se al segle XVI. La velocitat era de 19,2 Kbps, per la qual cosa tot es carregava molt lentament i amb les llargues esperes molts no li veien gaire utilitat.

Tanmateix, 25 anys després el panorama ha canviat totalment: segons dades de la Unió Europea, el 85% dels habitatges del país té connexió a Internet i un 78% de la gent es considera usuària habitual d'aquesta tecnologia; a l'altre extrem hi ha un 16% de persones que diu que no s'hi ha connectat mai, principalment gent gran i persones que viuen en zones remotes sense cobertura.

A destacar també el gran impacte d'Internet a l'economia irlandesa, amb l'establiment de la majoria de les grans multinacionals del sector a l'illa com Microsoft, Google, Facebook, Twitter o Linkedin. De fet, és tan gran la concentració d'empreses d'aquest ram a la zona de les Docklands (Dublin 4) que ja fa anys que se la coneix popularment com a Silicon Docks.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/1W82w5C

Torna a dalt