80€ per fer el Port Tunnel en menys de 3 minuts i mig

80€ per fer el Port Tunnel en menys de 3 minuts i mig Boca sud del Port Tunnel / Foto: Liffey

A partir de la propera tardor els automobilistes que circulin pel Port Tunnel hauran d'anar amb molt de compte quan pitgin l'accelerador perquè dues càmeres, una a cada una de les dues boques del túnel, calcularan la velocitat mitjana i qui superi els 80 km/h, o faci un temps inferior als 3 minuts i mig per recórrer el 4,5 km que fa de llargada, se li imposarà una multa de 80 euros i 3 punts al carnet, amb la informació essent transmesa automàticament a la policia.

Durant aquests dies s'instal·laran les càmeres en unes pilones de color groc i el període de prova durarà fins a la tardor. Com que el sistema calcula la velocitat de tots els vehicles d'un punt a l'altre el fet de canviar de carril no tindrà cap efecte a l'hora de fer el càlcul. Aquesta és una novetat respecte als radars situats en carreteres i autopistes, que no poden fer el càlcul en cas que el vehicle canviï de carril; a destacar també que no farà pampallugues per avisar que algú ha superat el límit.

La mesura permetrà de reduir el risc d'accident, un 50% segons diversos estudis, i millorar la seguretat de tots els usuaris del túnel, sobretot tenint en compte que cada vegada hi ha més volum de trànsit; l'increment ha estat del 40% en els darrers cinc anys i actualment l'utilitzen uns 24.000 vehicles al dia.  

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/1RXAsut

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt