Radio Nova vol veure la llum a dins del Port Tunnel

Radio Nova vol veure la llum a dins del Port Tunnel Interior del Port Tunnel / Foto: Liffey

A final de l'any passat Radio Nova va començar una batalla legal a fi de ser inclosa a la llista de les emissores que els automobilistes poden escoltar mentre circulen pel Port Tunnel, una infraestructura que uneix el port de Dublin amb l'autopista M1 cap a Belfast, adduint que la seva exclusió representava un desavantatge comercial respecte a les set emissores que sí que es poden sintonitzar, que són les set més escoltades segons l'empresa independent que mesura les audiències.

Al cap de pocs dies a Radio Nova se l'hi van afegir dues emissores més, competidores entre elles però unides pel fet d'estar excloses, Classic Hits 4FM i Sunshine 106.8; en total a l'àrea de Dublin hi ha 14 emissores. En un principi, l'empresa pública que gestiona les comunicacions al túnel, Transport Infrastructure Ireland (TII), va justificar la llista dient que només hi havia espai per a set emissores i que per lògica havien de ser les set més escoltades.

Ara, el cas ha pujat un esglaó en el to i Radio Nova ha presentat un informe dut a terme per Niall Carroll, un enginyer forense, en què es posa en dubte la seguretat del túnel; en aquest sentit, Carroll assegura que en cas d'emergència hi hauria un problema de comunicació atès que si s'anunciés la incidència per les ràdios hi hauria un 30% d'automobilistes, és a dir, l'equivalent a l'audiència de les ràdios excloses, que no rebrien el missatge.

A fi d'afegir una mica de dramatisme al cas, l'enginyer recorda que en algunes de les grans tragèdies ocorregudes en túnels un factor que ha fet augmentar el nombre de víctimes ha estat la manca de comunicació entre el centre de control i els usuaris. Carroll afirma que els canals de comunicació utilitzats actualment per TII, com panells lluminosos o telèfons d'emergència, podrien no ser suficients i que augmentar l'espai per a d'altres emissores tindria un cost addicional molt baix.

De moment TII no ha respost a aquest darrer embat de Radio Nova però a la primeria de la polèmica ja va dir que això de retransmetre les emissions d'algunes ràdios era un extra i que, en la seva opinió, no havia de canviar tot el sistema de comunicacions per satisfer les exigències d'empreses privades com són les emissores de ràdio.

Font: The Journal.ie 

URL curta: bit.ly/1MxZrsx

Torna a dalt