Radio Nova inicia una brega hertziana al Port Tunnel

Radio Nova inicia una brega hertziana al Port Tunnel La boca sud del Port Tunnel / Foto: Liffey

Radio Nova ha amenaçat de dur als jutjats el que creu que és una injustícia: que al Port Tunnel, el túnel de 4,5 km de longitud que enllaça el port de la capital amb l'inici de l'autopista M1, no es pot escoltar l'emissora tot i que sí que es pot fer amb set altres ràdios. Segons Kevin Branigan, director general de Radio Nova, això és totalment injust i distorsiona el mercat radiofònic.

A partir de les converses amb Transport Infrastructure Ireland (TII), l'ens públic que s'encarrega de gestionar la xarxa viària de la República, Radio Nova ha sabut que la tecnologia instal·lada al túnel no permet de retransmetre les emissions de totes les ràdios del dial, sinó que només hi ha espai per a set emissores, i TII basa la seva tria seguint el criteri del nombre d'oients. Així doncs, retransmet RTÉ Radio 1, Today FM, Newstalk, FM104, 98FM, Spin 103.8 i Q102.

Branigan ha demanat que s'aturin les emissions actuals si no es poden emetre totes les ràdios perquè assegura que aquesta circumstància els fa perdre audiència. Com a prova ha afirmat que reben comentaris d'oients que els diuen que quan s'apropen al túnel canvien d'emissora i en algunes ocasions no la tornen a sintonitzar fins al cap d'uns quants dies.

Font: The Journal.ie

URL curta: ow.ly/Wqt7E

Torna a dalt