Les xarxes socials derroten els sms i les trucades

Les xarxes socials derroten els sms i les trucades Diverses aplicacions d'un smartphone / Foto: Liffey

Les dades trimestrals de ComReg, l'ens públic que s'encarrega de regular i controlar tot allò relacionat amb les telecomunicacions, revelen que el telèfon mòbil ha perdut gran part de la seva utilitat original i la gent el fa servir per a comunicar-se via xarxes socials o per a fer-se selfies més que no pas per a trucar o enviar missatges de text.

Els usuaris irlandesos utilitzen globalment uns 1.000 gigabits diaris en selfies, cerques al web o mirar vídeos, una xifra que dobla la de fa només un any, o quadruplica la de fa tres anys, i és que l'ús d'aplicacions com Whatsapp, Snapchat o Instagram s'ha disparat. Per contra, les trucades i els missatges de text han anat perdent terreny, sobretot entre els més joves.

També es percep clarament un canvi de tendència entre el prepagament i el contracte i si fa cinc anys el 70% dels telèfons mòbils eren de prepagament ara només en són un 49,3%. Això podria explicar-se per les ofertes d'smartphones d'alta gamma a un preu moderat si s’agafa l'opció de contracte.

Font: Irish Independent

URL curta: ow.ly/VL86r

Torna a dalt