Irish Water vol dur aigua del Shannon cap a Dublin

Irish Water vol dur aigua del Shannon cap a Dublin El riu Shannon a Athlone, Comtat de Westmeath / Foto: Liffey

Si no li faltaven enemics pel fet de cobrar pel consum d'aigua i pels nombrosos escàndols que han esquitxat en forma de serial la companyia, ara, Irish Water encara farà més amics, sobretot a la zona del pantà de Parteen, a la frontera entre els comtats de Tipperary, Limerick i Clare. Serà la riba de Tipperary des d'on l'empresa té previst de dur aigua cap al Gran Dublin i cap a les Midlands mitjançant una canonada de 165 km de recorregut.

Sabent que ja fa anys que hi ha una forta oposició a qualsevol transvasament, que anirà creixent a mesura que el projecte es vagi concretant, Irish Water ha assegurat que només agafaria un 2% del cabal, o 300 milions de litres al dia en termes absoluts, un volum que no hauria de tenir cap impacte al Shannon, el riu més llarg i cabalós de l'illa d'Irlanda.

Aquest transvasament és considera una necessitat bàsica atès que les fonts actuals de proveïment no donaran abast amb l'increment de població que es preveu que hi haurà durant els propers anys a la zona d'influència de Dublin, on viu el 40% de la població irlandesa. El procés de sol·licitud de permisos i estira-i-arronsa a diverses bandes es preveu llarg i com a molt d'hora la canonada no entraria en servei fins al 2022.

Font: RTÉ

URL curta: ow.ly/V8OkK

Torna a dalt