Els vegetarians beuran Guinness després de 256 anys

Els vegetarians beuran Guinness després de 256 anys La James' Gate al carrer homònim, Dublin 8 / Foto: Liffey

En un futur pròxim i després d'una espera de 256 anys els vegetarians podran assaborir tranquil·lament una pinta de Guinness sense témer d'estar consumint res d'origen animal. D'ençà de l'inici de la producció l'any 1759, la cervesera ha estat utilitzant el que es coneix com a cola de peix (isinglass en anglès), que s'obté a partir de la bufeta natatòria* d'alguns peixos com l'esturió, el bacallà, el barb o la carpa.

Aquesta cola de peix, que és un subproducte de la indústria pesquera, es fa servir per a filtrar l'excés de llevat del famosíssim beuratge negre. Malgrat que a la cervesa hi resten petites partícules [de cola de peix] no se'n coneix cap efecte secundari, però per si de cas, el lobby de la indústria de begudes alcohòliques va aconseguir que l'any 2003 el Parlament Europeu no obligués a incloure-la a la llista d'ingredients de l'etiqueta.

Tot i l'eficàcia demostrada al llarg dels segles, la construcció d'una planta de filtratge de darrera generació farà que l'ús de la cola de peix ja no sigui necessari.

Font: Newstalk

* La bufeta natatòria és un òrgan hidroestàtic (situat entre l'esòfag i l'aorta dorsal, a sota de la columna vertebral) que estabilitza el peix gràcies a l'aire que pot contenir. Per apropar-se a la superfície capta aire i així adquireix una densitat menor; en canvi, si pretén davallar, treu l'aire que conté i es fa més dens. També pot registrar els canvis de pressió. La seva funció principal és contrarestar el pes del peix dins l'aigua i facilitar la flotabilitat sense haver de fer esforços musculars. Font: Wikipèdia

Torna a dalt