Selfies a dojo amb l’estrena del nou carnet d’identitat

Selfies a dojo amb l’estrena del nou carnet d’identitat El nou carnet d'identitat / Foto: DFA

Després de patir un retard de diversos mesos per qüestions tècniques que no va permetre als irlandesos que a l'estiu van anar de vacances a l'estranger de lluir foto al control de passaports, ahir es van començar a acceptar les sol·licituds per al nou carnet d'identitat de la mida d'una targeta de crèdit que permetrà de viatjar als països de la Unió Europea i de l'EEA. Fins ara l'únic document disponible era el passaport tradicional, que no era gens pràctic per les seves dimensions i gruix.

Durant la presentació, Charlie Flanagan, ministre d'Afers Estrangers, va lloar el nou carnet definint-lo com a totalment innovador, sobretot perquè la sol·licitud només es pot fer per internet via web o mitjançant una aplicació mòbil. Un dels seus trets més curiosos és que accepta fotos a l'estil “selfie”, a diferència del passaport, que requereix una foto molt més formal i d'una mida determinada.

El cost del nou carnet d'identitat és de 35 euros i tindrà una durada màxima de 5 anys. El Servei de Passaports ha informat que té una capacitat de producció de 3.000 carnets a la setmana; així doncs i depenent de la demanda, els sol·licitants el rebran al cap d'entre 20 i 25 dies.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/mf1d

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt