La Guinness podria escalfar l’Hospital Nacional Infantil

La Guinness podria escalfar l’Hospital Nacional Infantil La fàbrica Guinness / Foto: Liffey

L'Hospital Nacional Infantil, que s'ha de construir durant els propers anys al costat del Saint James's Hospital (Dublin 8), podria rebre energia directament de la fàbrica Guinness, que no quedarà gaire lluny, i és que en el procés de producció de cervesa hi ha un excés de calor que no s'aprofita, deixant-se anar a l'aire lliure mitjançant diverses xemeneies.

Properament, Veolia, empresa que entre d'altres coses fa estudis mediambientals i de gestió de residus, començarà a analitzar la viabilitat de la idea, que consistiria en bombejar aigua o aire calent cap a l'hospital mitjançant una canonada. En cas de realitzar-se es reduiria la factura energètica del centre sanitari, un estalvi que podria permetre de destinar diners a d'altres necessitats.

La construcció d'aquest hospital ha estat de fa uns anys un serial força polèmic pel retard acumulat arran del rebuig per les autoritats urbanístiques del primer projecte presentat, que el situava al costat de Mater Hospital (Dublin 7), adduint que les seves grans dimensions no encaixaven a l'entorn. Actualment els pacients es reparteixen entre tres hospitals infantils: Crumlin, Tallaght i Temple Street.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/mfiD

Torna a dalt