El James’s farà un test a tots els qui vagin a Urgències

El James’s farà un test a tots els qui vagin a Urgències L'entrada al Saint James' Hospital, Dublin 8 / Foto: Liffey

El dublinès Saint James, que amb més de 45.000 pacients rebuts al seu departament d'Urgències cada any és un dels hospitals amb més activitat del país, farà una anàlisi de sang a tots els qui hi arribin seguint els estàndards internacionals de millors pràctiques a l'hora de detectar malalties com la Sida, l'Hepatitis B i l'Hepatitis C. Segons el Saint James, un estudi recent sobre la incidència d'aquestes malalties a l'àrea de Dublin va revelar que com a mínim dues persones de cada mil se'ls ha diagnosticat la Sida; l'Hepatitis C afecta entre un 0,5 i un 1,2% de la població de l'Hepatitis B no se sap.

Durant la prova pilot iniciada pel mateix hospital el mes de març de l'any passat i que va durar quaranta-quatre setmanes, de les 10.000 mostres que es van analitzar 97 van donar positiu de Sida, 44 d'Hepatitis B i 447 d'Hepatitis C. De tota manera, en el cas de la Sida només un 7% dels afectats no en tenia cap coneixement, percentatge que va pujar fins al 45% per a l'Hepatitis B i un 13% de nous casos per a l'Hepatitis C.

Per a Patrick Plunkett, director mèdic d'Urgències al Saint James, és molt important de dur a terme les anàlisis per a aquestes tres malalties virals a fi de començar el tractament el més aviat possible.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/me-6

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt