Cap de setmana ple de curiositats en ciència i tecnologia

Cap de setmana ple de curiositats en ciència i tecnologia Els animals més lletjos / Foto: Curiosity Festival via FB

Encara que sembli mentida, a Dublín també hi ha altres interessos fora del món de la Guinness i el “passar-s'ho bé” (el "craic"). Aquest cap de setmana de juliol (del 23 al 26) el Festival de la Curiositat li fa competència directa a l'humor dels Iveagh Gardens mitjançant una disciplina que generalment té pocs afeccionats: la ciència.

Segurament pensaràs que és de ser molt atrevit col·locar en un mateix cap de setmana dos festivals completament diferents, estimat lector. Però és que el Festival de la Curiositat trepitja molt fort en la seva tercera edició.

Segons confirma la pàgina oficial del festival, aquesta “és una celebració anual en la que l'art, la ciència, la tecnologia, el disseny i les matemàtiques s'interrelacionen entre si” per mostrar una imatge completament diferent a la que estem acostumats.

Amb un format ja típicament familiar, el festival es desplega en tota la seva esplendor per més de 14 emplaçaments dublinesos amb activitats i tallers gratuïts i no gratuïts. Es celebraran pícnics, demostracions de ciència, documentaris radiofònics, s'ha organitzat un Mapa del Tresor, al Jardí Botànic hi haurà experiments amb la tecnologia i s'ensenyarà un Dublín molt proper a la ciència mitjançant un tour diferent. Els més lletjos del món animal hi tindran un paper protagonista amb una activitat exclusivament per a ells (foto) i, els més nocturns podran triar entre agafar la bici i anar a contemplar les estrelles o anar a l'Smock Alley Theatre i descobrir d'una vegada per totes què coi és això de l'amor de la mà de destacats científics irlandesos.

El festival es va celebrar per primer cop el 2013 a partir del nomenament de Dublín com a Capital Europea de la Ciència el 2012. El que va començar com una demostració associada a un honor ara ja s'ha convertit en una celebració que ambiciona de ser un dels pocs festivals europeus d'aquestes característiques. Més informació: https://festivalofcuriosity.ie/

URL curta: ves.cat/me8X

Foto original

Marta Alemany

Periodista vallesana. Ha escrit en diversos mitjans i ha participat en projectes de pau en zones de conflicte.

Torna a dalt