Hisenda valora cases sense aixecar-se de la cadira

Hisenda valora cases sense aixecar-se de la cadira L'oficina d'Hisenda al Google Street View / Foto: Google Street View

L'administració pública irlandesa utilitza molt sovint el traductor automàtic de Google per a obtenir la versió en gaèlic per la via ràpida però el resultat sol ser desastrós i la majoria de vegades el text no té cap sentit; de tota manera, com que ningú no ho llegeix o els que ho llegeixen no són uns experts lingüístics, a no ser que sigui una cosa escandalosa l'error passa desapercebut.

Ara, a partir d'una pregunta feta pel Comitè de Comptes Públics, s'ha sabut que Hisenda també és una usuària dels serveis de Google, més concretament dels mapes i de l'Street View. Amb la implementació de la Taxa de Propietat Hisenda va enviar una carta a tots els propietaris de la República amb una estimació del valor de l'immoble per tal de calcular l'import a pagar i qui no hi estigui d'acord hi pot apel·lar.

Durant els anys 2013 i 2014 el percentatge d'acceptació de la valoració feta per Hisenda va ser del 97%. El 3% restant va apel·lar i Hisenda, en lloc d'anar a veure l'immoble d'una manera presencial, ha reconegut que utilitza el Google Street View per tal de determinar si s'ha de corregir el valor estimat.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/meP8

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt