Els tuitaires de fora dels EUA a mercè de Dublin

Els tuitaires de fora dels EUA a mercè de Dublin La plantilla de Twitter a Dublin / Foto: @TwitterDublin

El fet que moltes multinacionals nord-americanes del sector internet tinguin la seva seu europea a Dublin implica que qualsevol assumpte legal que sorgeixi l'hagi de resoldre la justícia irlandesa. El darrer cas, que va entrar en vigor aquest dilluns passat, ha estat Twitter, després d'anunciar ara fa un mes que Twitter International Company, la seva filial a Dublin, seria el punt de contacte per a més de 300 milions d'usuaris, és a dir, tots els de fora dels Estats Units.

Així doncs, a l'Oficina Irlandesa de Protecció de Dades (ODPC) se li gira feina i ha hagut de doblar el seu pressupost, que ja s'enfila fins als 3,65 milions d'euros anuals. L'ODPC ja ha mantingut una reunió amb els responsables de Twitter en què s'ha parlat d'assumptes relacionats amb la privacitat tot i que en principi no hi hauria d'haver gaires canvis puix que continuarà aplicant-se la legislació europea com fins ara.

De tota manera, la Comissió Europea treballa en la creació d'un Consell Europeu de Protecció de Dades que permetria als usuaris d'evitar de passar per Irlanda o qualsevol altre país de la Unió en cas que una resolució o sentència no els agradés. Com a exemple d'això hi ha el cas de l'activista austríac Max Schrems contra Facebook, que va traslladar la denúncia cap a un jutjat de Viena assegurant que el sistema judicial irlandès era de bojos.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/md3x

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt