On va a parar la carn de bou? Sembla que al kebab de be

On va a parar la carn de bou? Sembla que al kebab de be Rètol anunciant bou irlandès / Foto: Liffey

Durant els primers mesos del 2013 la indústria càrnia irlandesa va patir una greu crisi de prestigi arran del descobriment, a partir d'unes anàlisis d'ADN fetes en laboratoris de l'estranger, que en alguns productes etiquetats com a bou irlandès hi havia una quantitat important de carn de cavall; l'anomalia afectava sobretot els productes congelats barrejats amb pasta.

Ara, l'Autoritat de Salut Alimentària d'Irlanda (FSA), continuant amb la seva missió de vetllar per la bona pràctica al sector alimentari, ha revelat que després d'analitzar la carn de diversos establiments de menjar ràpid de Dublin això de vendre un tipus de carn incorrectament continua molt estès.

Els resultats de les anàlisis de la FSA van concloure que en set de vint plats que teòricament contenien be no es podia determinar quin tipus de carn era. En sis productes de kebabs venuts com a be hi havia un 60% de pollastre i un 30% de bou; això sí, no s'hi va trobar ni rastre de cavall, porc, gall d'indi o ovella. Aquestes anàlisis s'han dut a terme conjuntament amb productes fets de bou i els resultats han estat negatius, és a dir, que en aquest sentit actualment Irlanda està neta.

Font: Herald

URL curta: scur.cat/BDH0NF

 

Torna a dalt