Torna a l’agenda passar-se a l’hora central europea

Torna a l’agenda passar-se a l’hora central europea El rellotge del Clerys marcant el pas de les hores a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Al voltant del darrer diumenge de març o d'octubre, quan es canvia l'hora, sempre hi ha qui proposa de canviar de zona horària i passar-se al CET (Central European Time) per d'aquesta manera anar a l'hora amb la majoria de països de l'Europa continental però fins ara la resposta del ministre de Justícia de torn, que és qui té la competència en aquest afer, sempre ha estat la mateixa: “no tinc cap intenció de discutir sobre el tema”.

Tanmateix, sembla que ara, malgrat la llunyania del proper canvi d'hora, que serà d'aquí a tres mesos, el comitè de Justícia, Defensa i Igualtat del Parlament, que ja va debatre sobre l'assumpte a nivell intern el passat mes de novembre, ha demanat als ciutadans o organitzacions que enviïn propostes per a la Proposició de Llei dels Vespres més Clars (Brighter Evenings Bill).

La proposició de llei permetria al ministre de Justícia d'encarregar un informe sobre els costos i beneficis de passar-se al CET així com de donar-li la potestat de canviar l'horari durant un període de prova de tres anys, que podria ser definitiu en funció del resultat.

Les propostes i idees poden enviar-se al comitè per correu electrònic a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i la data límit és el 12 de setembre a les 3 de la tarda. El comitè estudiarà les propostes i podria convidar els seus autors a algunes reunions.  

Font: Newstalk

URL curta: scur.cat/B55X25

 

Torna a dalt