Una botiga permet a la clientela de produir el seu vi

Una botiga permet a la clientela de produir el seu vi Interior de la botiga / Foto: Make Your Wine

Luc Heymans, un belga rodamón que actualment viu a Kells (Comtat de Meath), va quedar astorat del preu del vi a Irlanda, en gran part pels impostos que el graven, i va decidir d'obrir una botiga, Make Your Wine, que podria revolucionar la venda de vi a l'engròs per a ocasions com casaments o altres celebracions en què els organitzadors no volen deixar-se una bona part del pressupost en beguda.

El sistema, del que n'hi ha milers de botigues al Canadà, consisteix en importar el vi encara no fermentat, per d'aquesta manera evitar els impostos, i vendre'l al client. A partir d'aquest moment hi ha dues opcions per al procés de fermentació: que el client se l'emporti a casa en un barril (de color blanc a la foto) i el fermenti allà o que el deixi a la botiga.

Un cop acabada la fermentació, que dura entre quatre i vuit setmanes segons la qualitat que es desitgi, el client va a la botiga i s'enllesteixen els detalls finals com el tipus d'ampolla o l'etiqueta. Posteriorment el comprador s'emporta el vi cap a casa i el deixa reposar durant un temps.

Cada barril dóna per a entre 28 i 30 ampolles i el preu mínim és de 4 euros per cada una, que equivaldria a una ampolla de 10 euros en una botiga de venda d'alcohol (off-licence). Segons Heymans, l'estalvi és quantiós per a grans comandes i posa com a exemple una parella de nuvis a qui va produir 150 ampolles per 670 euros quan en un off-licence els n'havien demanat 2.300.

Heymans, que produeix vi des de fa molts anys, té un centenar de varietats de vins i no hi afegeix cap producte químic, fet que, segons el belga, evita de tenir ressaca l'endemà. I si al client no li agrada el seu vi el productor assegura que li torna els calers, tot i que de moment no s'ha donat el cas.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/l0TT

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt