170.000 llars podrien quedar-se sense tele a final del 2012

Segons una investigació del departament de Comunicacions per conèixer els hàbits televisius dels irlandesos i duta a terme en 1.100 habitatges, unes 170.000 llars no tenen coneixement de l’apagada analògica que es produirà a final del 2012 quan es passi definitivament a la tecnologia digital, posant fi a 50 anys d’antenes aèries.

Els clients de les plataformes digitals UPC i Sky no hauran de fer res perquè ja reben el senyal digital, però els que reben el senyal analògic a través de l’antena d’RTÉ hauran de comprar un aparell anomenat Saorview (barreja de Saoirse que vol dir lliure en gaèlic i vista en anglès) que permetrà veure de franc els canals anomenats “irlandesos”, és a dir, els públics RTÉ1, RTÉ2 i TG4 i el privat TV3.

Es calcula que uns 158.000 habitatges tenen accés només als canals d’Irlanda, sobretot en zones rurals on segons sembla els hàbits televisius no han canviat gaire des fa molt de temps. 96.000 habitatges reben els irlandesos i els anglesos a través del mateix sistema d’antena aèria.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt