382.000€ per augmentar en un exemplar la població de guatlles

Durant el darrer any el departament d’Arts i Patrimoni s’ha gastat 382.000 euros per incrementar la població de guatlles mareses en un exemplar fins a arribar als 134. Pat Warner, del Servei de Parcs Nacionals i Vida Salvatge, ha dit que això era molt important perquè s’havia aturat el declivi dels últims 18 anys i que eren prudentment optimistes.

La guatlla maresa és un ocell icònic d’algunes parts de la Irlanda rural, sobretot a Donegal, l’oest de Connacht i a les ribes del Shannon. És en aquest darrer lloc on hi ha un risc més alt d’extinció, cosa que trencaria el cor de molts amants dels ocells com la conservacionista de Birdwatch Ireland Anita Donaghy.

El departament ha hagut d'espavilar-se en diversos assumptes mediambientals a fi d’evitar les sancions de la Unió Europea i va fer-se càrrec de la gestió directa del programa de conservació de la guatlla maresa el 2009. 290.000 euros del pressupost van destinats a pagar els pagesos participants i 92.000 a l’administració del programa.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt