Recompensa del National Museum per a qui trobi un meteorit

El National Museum of Ireland ha ofert una recompensa per a qui trobi el meteorit que centenars de persones des de Cork fins a Belfast van veure just després de la mitjanit de diumenge 21 a dilluns 22 d’agost. Es creu que el punt d’impacte amb la terra va ser al comtat d’Sligo o a zones properes, és a dir, a l’oest d'Irlanda.

Aquest tipus de meteorits amb aspecte de roca cremada són de la mida d’una pilota de futbol i es calcula que tenen una edat de 500 anys. Per la gran quantitat d’informació que contenen sobre l’origen de l’univers es paguen molts diners a qui els troba, fins i tot centenars de milers d’euros (o lliures) com ja va passar l’any 1999 amb la dona de Carlow que va trobar el darrer meteorit que se sàpiga que hagi caigut a Irlanda.

Afortunadament, o no, la poca superfícies de l’illa respecte al planeta terra fa que sigui molt difícil que aquests cossos provinents de l’espai caiguin aquí i sembla ser que la Llei de Murphy no s’aplica en aquest assumpte. Com sempre que hi ha calers pel mig sorgeix gent desesperada per trobar meteorits i porten qualsevol cosa, com boles de pèl de vaca, objectes metàl·lics o fòssils. En argot astronòmic anglès això no s’anomena meteorit sinó “meteor-wrong”.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt