Alerta màxima per la imminent arribada de l’huracà Katia

El Met Éireann ha alertat que les restes de l’huracà Katia arribaran aquesta prospera nit a Irlanda i s’espera que ho faci amb vents de fins a 160 km/h que molt probablement causaran desperfectes en edificis i teulades, en embarcacions fondejades als ports de la costa oest i faran caure els arbres que estiguin menys arrelats. Irish Ferries ja ha anunciat que suspèn el servei entre Dublin i Holyhead.

Com que de moment les ràfegues de vent superen els 117 km/h el Katia continua mantenint la categoria d’huracà i molts comencen a recordar el Charley, que l’agost del 1986 va arribar a Irlanda després de creuar l’Atlàntic causant les pitjors inundacions dels segle XX i batent récords de precipitacions.

Així doncs es demana extremar les mesures de precaució a fi de minimitzar els danys i no fer desplaçaments a no ser que sigui estrictament necessari. La zona que patirà més durament el temporal serà la costa nord a Donegal Bay però també rebran la badia de Galway i l’estuari del Shannon, que es veuran afectats per la forta marea impulsada per onades de fins a 15 metres a alta mar que podrien causar inundacions en zones baixes properes a la línia de la costa.

A Dublin s’espera que el vent bufi a uns 130 km/h que podrien afectar el trànsit aeri i en la circulació per la ciutat, sobretot la dels autobusos de dos pisos. Ahir dissabte ja va ser força ventós, això sí, assolellat i amb una temperatura molt suau. Segons les previsions actuals, la zona menys afectada serà el sud-est però s’haurà d’estar alerta perquè el recorregut d’aquest huracà, que es desplaça a gran velocitat i que té un radi d’acció de gairebé 800 km, podria canviar en qualsevol moment.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt