El salmó salvatge torna al riu Tolka 100 anys després

El salmó salvatge i la truita de mar han tornat al Tolka, riu que travessa el nord de Dublin, després de més de 100 d’haver desaparegut per causes derivades de la contaminació per residus urbans i productes químics, sobretot a la seva desembocadura a Clontarf, que feia que els peixos i la vegetació no poguessin sobreviure. Això sí, que l’aigua no estigui contaminada no vol dir que el riu estigui net de deixalles sòlides.

També s’han fet treballs per eliminar les barreres físiques a la llera del riu, circumstància que va ser aprofitada de manera immediata per truites de mar adultes que han remuntat el cabal fins a Dunboyne (Comtat de Meath), lloc on no s'havien vist truites des de feia 150 anys. A Glasnevin i Finglas (Dublin 11) s’han identificat exemplars juvenils de salmó.

Així doncs, Dublin pot afegir-se a la llista de ciutats que han recuperat la seva fauna fluvial com París, Londres i les poblacions a la riba del Rin. El retorn del salmó al Tolka, juntament amb els dos altres rius principals de Dublin com són el Liffey i el Dodder, permet a la capital irlandesa de presumir de tenir tres rius amb vida salvatge.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt