Demanen una extensió de l'horari d'estiu

El diputat del Fine Gael David Stanton ha demanat al govern que proposi a nivell de la Unió Europea la idea d'extendre l'horari d'estiu més enllà de l'actual darrer diumenge d’octubre. La finalitat d’aquesta mesura seria millorar la circulació viària, reduir la criminalitat, donar un impuls al sector turístic i reduir l'obesitat (estant menys temps escarxofats al sofà).

La resposta del govern ha vingut de la mà del ministre de Justícia Alan Shatter obviant que la normativa que regula l'horari d'estiu és el mateixa per a tots els països de la Unió Europea i que si es volgués canviar s'hauria de convèncer la resta de socis. Ha acabat dient que no té cap intenció de demanar un canvi d'horari ni fer cap estudi, probablement pensant que hi ha coses força més importants que això.

Així doncs, Irlanda continuarà tenint la mateixa hora que el Regne Unit si bé no sempre ha estat així. Del 1880 fins al 1916 l'hora a Irlanda era la Dublin Mean Time, o també anomenada Dunsink Time (forma utilitzada a la novel·la Ulysses de James Joyce) i que fa referència a un observatori situat a Castleknock (Dublin 15) que va servir de referent per determinar l'hora.

El procediment a Dunsink era el mateix que a Greenwich i la posició del sol en relació a una part concreta de l'observatori determinava quan eren les 12 del migdia. Com que Irlanda és més a l'oest, la posició concreta a Greenwich es repetia a Dunsink 25 minuts i 21 segons més tard. Aquest sistema horari va durar fins l'1 d’octubre del 1916, dia en què els rellotges irlandesos només van avançar 34 minuts i 39 segons per compartir hora amb l'observatori londinenc.

Font: RTÉ i The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt