La sorra del Sàhara cobreix els cotxes de la costa est

La sorra del Sàhara cobreix els cotxes de la costa est La sorra en suspensió sobre la costa est d'Irlanda / Foto: Univesrity of Athens

Ahir al matí els residents a la costa est van veure com els seus cotxes estaven coberts per una fina capa de fang barrejada amb l'aigua de la pluja caiguda durant la nit de dissabte a diumenge. El fet de veure que el fenomen afectava tots els cotxes va ser motiu d'alleujament perquè això descartava que hagués estat una bretolada.

Després del rebombori a les xarxes socials va arribar l'explicació de Met Éireann, tan simple com que durant els darrers dies una llengua de sorra en suspensió ha viatjat empesa pel vent del sud des del desert del Sàhara fins a la costa est d'Irlanda.

El fenomen no és gaire habitual a aquesta latitud i és que normalment la sorra cau juntament amb la pluja sobre l'Europa continental; en aquesta ocasió, però, no hi ha hagut pluja fins a arribar a Irlanda i és per això que el fang, malgrat que només va ser d'una quantitat d'un microgram per metre cúbic (foto), va fer-se visible sobre els cotxes.

Els qui més contents estan són els qui regenten trens de rentatge, però s'hauran d'esperar una mica a rebre la clientela perquè Met Éireann ha afirmat que hi haurà més pluja de fang durant els dies vinents, és a dir, que s'aconsella als automobilistes de no precipitar-se.

Font: Irish Independent

Foto original

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt