Els científics canten les excel·lències del porridge

Els científics canten les excel·lències del porridge Uns paquets de porridge / Foto: Liffey

Malgrat que el nom “Irish Breakfast” podria fer pensar que a Irlanda per esmorzar tothom menja un plat d'ous ferrats, salsitxes, bacon, pudding, puré de patata, mongetes i tomàquet, la realitat és una altra i potser per manca de temps o perquè no volen posar-se com bacons n'hi ha molts que mengen un bol de porridge (farinetes de civada) amb llet. El porridge és un dels esmorzars preferits de gent que fa dieta i d'atletes, aquests darrers afirmant que l'alt contingut en fibra els dóna més energia.

Però segons alguns científics reunits a la conferència anual de la Societat Americana de Química, que aquests dies se celebra a Dallas (Texas, EUA), els beneficis del porridge no només vénen de la fibra sinó també d'un compost bioactiu anomenat avenanthramide que redueix el risc de formació de capes de greix a les artèries, reduint d'aquesta manera el risc d'atacs de cor o infarts.

Alguns estudis han mostrat com el fet de menjar farinetes de civada pot reduir el nivell de colesterol fins a un 23% i els infants que en mengin regularment tenen un 50% menys de probabilitat de tenir sobrepès. També són una font de vitamina B1 (thiamin), que és crucial per al sistema nerviós, i d'àcid fòlic, que és essencial per a un desenvolupament correcte del fetus.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/jwzA

Torna a dalt