Control de banda ampla amb llista negra d'infractors

Control de banda ampla amb llista negra d'infractors Diversos dispositius de banda ampla / Foto: Liffey

Pat Rabbitte, ministre de Comunicacions, ha anunciat que entre els mesos d'abril i juny s'implementarà un sistema de control de velocitat per als proveïdors d'internet de banda ampla a fi d'acabar amb la publicitat enganyosa d'alguns operadors que anuncien una velocitat que després no compleixen. A més de controlar també es publicarà una llista amb les empreses infractores, pràctica coneguda com a “name and shame” (anomena i avergonyeix).

Rabbitte ha assegurat que el seu departament rep cartes d'arreu del país de molts usuaris frustrats perquè la velocitat que han contractat i que havien vist publicitada no s'adiu amb la velocitat real. Els controls els farà el regulador públic de comunicacions ComReg i serviran per a crear una base de dades que hauria de posar cada proveïdor al seu lloc.

Fins ara la majoria d'empreses s'han amagat darrere l'eufemisme “fins a” (“up to”) per tal de no comprometre's a garantir una velocitat determinada. En el cas d'Eircom també diu que la velocitat dependrà de la qualitat de la línia telefònica de l'usuari. Aparèixer a la llista negra serà l'única penalització puix que el govern ha assegurat que no té cap intenció d'emetre multes.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/i4Jw

Torna a dalt